Diabetikern

Precis som alla andra

Valborg..

Kategori: Allmänt

Och den ska snart tillbringas hos grannarna + en massa annat folk och hundar.

dset blir tipspromenad, grillning över stoooor brasa och möjligtvis sång ( ska försöka undvikas för att spara hörseln på de andra ha ha)

Idag har jag tagit det väldigt lugnt. Kom på att alla mina jeans låg ute hos mamma så det blev ett par gamla jobbarbyxor på. de som jag hade när vi höll på som bäst och byggde stallet. Jag har inte kommit ur dem än ska tilläggas.

Har planterat lite, bärt jord gjort en ny rabatt och försökt få upp så mycket alger som möjligt i vår lilla damm.

Syns knappt att man tagit upp något. Frustrerande.

Nej nu ska man iväg och spöa alla på tipspromenaden.  Des ska få vara med i örat och googla det jag inte kan (det vill säga 90% av frågorna men ändå)

Muahahahaha!

Sol + smörgåstårta härlig kombination..

Kategori: Allmänt

Kan det bli bättre? Gjorde smörgåstårtan själv efter recept av min farmor (som verkar ha kommit från min mamma ifrån början) Blev helt ok för att vara första gången jag gjorde en smörgåstårta *glad*Tja garneringen blev väl sådär man vad tusan allt ska ju ner i magen eller hur? Ha ha

Bror min kom ut på besök med sin familj. Isabelle hade tagit med sig Selma som är hennes kusin och tillsammans så körde vi ut med Mysan en sväng. Både Isabelle och Selma tyckte det var kanonroligt och höll i tummarna och fick styra bägge två. Fick dock vara med och bromsa lite då Selma ville att det skulle gå fort, fort, fort ha haIsabelle styr och Selma fick hålla i dressyrspöet.. ehum menar ridpisken ha ha

Var även ute och inspekterade i våran lilla damm för att se om några kräftor överlevt. Tyvärrr hittade jag en megastor död sak och Magnus hittade 2 pyttesmå döda kräftor och en död groda. Troigtvis alla offer för isen. Men de 2 små visade iallafall att det kommit lite fler kräftor. Alltid något. Om nu de bara kan hålla sig undan från hästhovar så ska det nog gå bra.Jag var ju bara tvungen att peta på den med en pinne så att den vände på sig. Jag är lite konstig ibland.

Men både Tuva och Lilly njöt utav att kunna gå i hagen utan minsta spår av hästar.Träningen i tisdags gick jättebra men fy bubblan vad jobbigt det var. Både jag och hästen var helt slut efteråt (mest jag)

Micha brunstar för tillfället så det var många disskutioner innan jag fick min vilja igenom men jag fick det iallafall.

fick kommentaren av min tränare att idag hade jag det inte lätt ha ha

I Onsdags, full av mod tog jag med mig både Micha och Lancome till Kulas ridbana. Vi hade bestämt att vi skulle hoppa lite lätt och jag tänkte rida igenom Lancome först.

Naturligtvis så regnade det masor hela tiden. Först en tur på Lancome som hela tiden gick och gnäggade efter Micha (förutom i galoppen för det var för jobbigt) När jag väl bytte häst var det samma visa igen. Micha gnäggade som en tok och Lancome svarade så Magnus körde hem Lancome och kom tillbaks.
Men Micha fortsatte att gnägga efter sin kompis så fort hon såg transporten. Att hon hade hästar runt omkring sig var av mindre betydelse och Micha visade batt det går att galoppera/jobba och gnägga samtidigt utan problem. Tänkte hon skulle få förklara det för Lancome.
Jag och Kula tog en liten tur i skogen sen hade vi ett litet hinder på ridbanan som vi travhoppade. Orkade inte bygga upp mer pga av regnet.

Jag var sjöblöt när jag kom tillbaks. mindre kul.

Nej nu ska jag hem och duscha samt dricka et glas cola light för det är jag värd. =)

Ha en trevlig kväll alla ni 3 som läser min blogg =) 


Taggad!!

Kategori: Allmänt

Ikväll är det hoppträning. Premiär för att vara ute och jag är taggad till 1000! Ska bli så skoj!Helgen har varit lugn men ändå underbar. Ok lite väl blåsigt har det kanske varit men utöver det fabntastisk.

Lilly har *pepper,peppar* låtit bli mattabn sen vår stora disskution och varit nöjd med att riva bort allt vad kuddar heter i sängen istället. men det är ok. Inget går ju sönder då så att säga.

igår så åkte jag dessutom på att baka kladdkaka (istället för tårta) inför träning. ja jag åkte ju av förförra gången och då är det tårt(kladdkake) tajm.

Lilly Mysan har fått sig lite jobb hon också då hon nu 2 dagar i rad blivit longerad med provosriska inspänningstyglöar och hon tyckt5e det var både skoj och jäkligt jobbigt men hon jobbade på fint den lilla köttbullen. Hon är bra tjock om magen nu. Huva hur ska det gå innan vi ens släppt ut dem i sommarhagen? Hennes korta ben kommer inte nudda marken tack vare magen. Illa, illa.

I söndags var jag och mamma iväg opch propvred en potentiell ny häst till mamma. Ett litet fuxsto med det lite annorlunda namnet Krubbilibb.

Mamma var supernervös och glömde allt hon någonsin lärt sig men vi gillade hästen skarpt så kan vi bli av m,ed Lancome inom en snarr framtid kan det komma att stå en liten krubbilubb på stall Jonstorp.

Filmer från provridningen. Hästenj har här stått i 1½ månad och som sagt m,amma var supernervös. vad jag ska skylla på vet jag inte.. Att hon var liten kanske? Ha ha

http://www.youtube.com/watch?v=7rOPwpaqzCk

http://www.youtube.com/watch?v=YgPOihbwtv4

och mamma:

http://www.youtube.com/watch?v=yBBzHLC4mJA

Nu ska jag ladda upp med lite mat så jag orkar träningen.