Diabetikern

Precis som alla andra

Uj, uj

Kategori: Allmänt

vad dålig jag är öå att uppdatera min blogg.

Lilly har valpat nu iallafall. En stor kull blev det. Den största kullen uppfödaren fått innan var på 5 stycken. lilly klämde ut hela 7 st valpar. 3 tikar och 4 hanar. Inte undra på att hon var stor stackaren.Känns konstigt att bara ha Tuva hemma nu. Man vänjer sig fort. Nu behöver man inte ha stenkoll på vart man lägger glasögonen. Står det någon mat framme? Vart är hunden och har vi ställt undan sophinken? *s*

Men hon är saknad. Måtte tiden gå fort så att hon kommer tillbaks snart. Lilla pumpan..

Måste åka och hälsa på henne snart också. Så vi får se hur fina hennes valpar är och hinna bli kära i dem allihop *s*

Annars flyter allt på. Kallt , kallt och kallt är det. Vet inte hur jag ska överleva den här vintern. Har flera vantar men fixar inte kylan med mina händer ändå.

Varje gång jag är ute så får jag flera gånger gå in och värma mina händer på elementet innnan jag kan gå ut igen vilket är lite störande.

Vintern är oerhört vacker men ack så kall. Inte kan det nöja sig med några minusgrader utan oftast är det mer än 10 minus och det kan kvitta.Kite kul är att man fått lite ridsällskap ibland. Fast Micha är den som drar fördelen utav det mest i hagen. Få sällskap av en stor häst och få utlopp för lite energi.

Det busas en del i hagarna här nu. Oftast är det väldigt lugnt men ibland får Mysan för sig att gå ut och då blir de större helt till sig *s*


Idag var vi ute jag och min mor och galopperade lite i snön. Kallt men helt underbart. Pigga glada spralliga hästar. Micha skötte sig under mammas styrning, vilket var tur *s*Har gett Micha lite vintervila nu då det är så kallt och just under jul och nyår. Ingen ide att försöka sig på att hålla igång. Dessutom är Audin fortfarande kaputt så jag kommer ingenstans.

Nej nu ska jag gå ner och slå in de sista julklapparna (även de förstå då jag inte slagit in någon än) Lite surt att den ena julklappen gick sönder när jag hade kommit hem. Ska försöka fixa en ny men tror inte jag hinner det med jobb, ridning, skoning nu innan jul. Får försöka hitta på något annat.

Var iallafall uppe på Skara Hästsport och la undan min julklapp/födelsedagspresent. En ny gramantygel då jag slarvat bort min andra.

Dags att proppa i sig en till alvedon och hoppas förkylningen går över snabbt.

Jag vill kunna äta julmat.

-22 grader + sjuker..

Kategori: Allmänt

Ingen rolig kombination.

Feber, ryggont och allmänt ofräsch det är jag just nu.

Igår var jag iväg och tränade vilket var kallt men skoj. Frös ingenting när jag satt på hästryggen men det var Michas förtjänst. jag fick verkligen jobba igår.

Några kommentarer från min tränare - Försök ta det lite lugnare..  jag säger försök *litet småflin efteråt*. -Jag gillar attityden på fuxdamen (efter att Micha försökt dra tyglarna ur handen på mig för att få springa och hoppa) - Ja det är rätt, gå på henne så mycket som det lilla fuxhuvudet tillåter.

Utöver detta var det små bocksprång, kickar och allmänt glad ouppfostrad häst.

Lilla hästen *s*

Men vad gör man? Har ju inte kunnat komma iväg nånstans för att hoppa utan har varit förvisad hemma till skogen. Kroppen har fått jobba på hästen men inte knoppen så det blev lattjolajban igår.

När vi kom hem stod termometern på -19...

Vid 6 på morgonen ringer Magnus och väcker mig och med orden klä på dig varmt det är 22,4 minus ute. Kände jag för att gå upp då? Nej inte det minsta. Mådde allt annat än bra men ut fodra hästar, lasta Rosa och åka iväg till Jessica för att lämna av.

Tog med oss Rosa hem från min tränare igår då hon skulle till Jessica så slapp hon köra när vi ändå skulle dit.

Såg så rätt ut med en skimmel i stallet. Vet inte vad det är med skimmlar men de har en liten speciell plats i mitt hjärta. Både hos mig och mamma.Annars rullar det på. Jobb, hästar och Lilly blir bara tjockare och tjockare.

Är inte långt kvar nu innan jag ska åka iväg med henne till uppfödaren. Kommer bli hemskt tomt utan henne här ett litet tag.

Men när jag ska hämta henne f¨år Linda (uppfödaren= låsa in valparna.. annars kommer jag snatta dem allihop.Nu är det dock dags för mig att krypa ner under täcket och koncentrera mig på att bli frisk snabbt. Många alvedon blir det men de hjälper ju iallafall.

Godnatt